05 Kes 2010 Kettu- ja pentu-uutisia
 |  Category: Blogi

Hellurei ja hellät tunteet. Aika kuluu ku on kivaa ja silleen :) Eli edellisestä kirjoittelusta on taas aikaa.

Korkkasin sitten viime lauantaina 29.5. koeurani Elviksen kanssa. Luolakokeessa tuli käytyä, ja treenaamatta :) Viime syksynä käytiin pari kertaa luolalla, ja koska oli niin runsasluminen talvi, meni pitkään ennen kuin Nummisissa treenit alkoivat. Noh, sitten kun olisin itse päässyt treeneihin, niin ne oli aina peruttu. En kuitenkaan viitsinyt peruuttaa koetta, sillä taipumustahan siinä mitataan :) Ja niinhän minulla muutenkin on tapana sanoa, että lahjattomat reenaa.

Koe meni pisteellisesti aika huonosti, tuloksena oli C35. Minulle tämä oli kuitenkin erävoitto ja olen Ylpeä Mamma. Pelkona nimittäin oli, että Elvis ei osaa mennä ahdingosta kun on siitä vain kertaalleen vai kahteen kertaan ängennyt. Toinen huoli oli tyhjä luola, sillä sitäkään ei olla treenattu koskaan.

Arvonnassa saatiin numero 1, just se mitä pelkäsinkin. Pystyin kuitenkin rauhoittamaan itseni ja annoin koiran tehdä mitä se osaa tehdä. Ja niinhän se parin kehumisen jälkeen ahdingosta sujahti! Tyhjän luolan tarkastus oli tuomarin sanojen mukaan Täydellinen, koira ei pitänyt yhtään mitään ääntä luolassa. Tosin en meinannut saada koiraa sieltä pois, kun Elvis oli sitä mieltä että koska täällä haisee kettu, sen täytyy olla täällä jossain.

Koska tyhjä luola meni loistavasti, aloinkin jännittämään että meneeköhän poika toista kertaa ahdingosta, kun edelliselläkään kerralla siellä ei ollut mitään. Ja mitä vielä, nyt ei tarvinnut edes kehua kun Elvis ryömi luolaan. Koira kävi katsomassa etupesän ja löysi ketun kaksoispesältä ja ilmaisi sen vähän käheästi. Kun kettu päästettiin eteenpäin, se meni vasempaan pesään. Elvis harhautui ja kääntyi T:ltä oikealle, mutta palasi nopsaan takaisin ja meni painostamaan madallukselle. Vähän poika säikähti kun kettu antoi taikaisin, mutta jatkoi työskentelyään madalluksen takaa. Jossain vaiheessa ihmettelin että mitähän tapahtui kun haukku lakkasi ja liput ilmoittivat koiran suuntaavan pois ketulta, kohti tyhjiä pesiä. Elvis palasi kuitenkin pian takaisin ja uskaltautui uudestaan madallukselle. Olin lisäksi ihmeissäni, että miksi kettua ei tästä enää päästetä eteenpäin niinkuin harjoituksissa, mutta selvisi sitten myöhemmin, että kokeissa se jää jompaan kumpaan kulmaan aina. Treenit ovat sitten asia erikseen :)

Tuomaria nauratti kovin, että ohjaajakin taisi yllättyä että koira kuumentui ennen riistakoetta. No niinpä tein, sillä ennen riistaa vastasin tuomarin kysymykseen, että tuskin koira riehaantuu. Väärässä olin, nimittäin kun otin koiran autosta ja menin ladolle päinkin, niin hurja haukku ja huuto alkoi. Kyllä, sillä on siis todistettavasti jotakin riistaviettiä :)

Tuomari jutteli, että oli varsin yllättävä ja erikoinen koe. Osallistujat olivat nimittäin todella nuoria, kaikki 10 koiraa n. kaksi vuotiaita. Lisäksi erikoista oli ollut se, että yhtä koiraa lukuunottamatta joka ikinen koira suoritti tyhjän luolan tarkastuksen täydellisesti eli täysin ilman ääntä. Ja tällä yhdelläkin oli vain muutama intohaukku.

Tuloksena siis C35. Arvostelussa mainittiin, että työskentelystä näkyy kokemattomuus ja koiran nuori ikä, ja vielä rohkaisuksi oli kirjoitettu että todella lupaava koira, jolle ikä varmasti tuo itsevarmuutta työskentelyyn.

Olen siis itse tyytyväinen, ja Elviskin oli läähätyksestä päätellen :)

Sitten niitä pentu-uutisia. Eli 16.5. syntyneet Omenapennut voivat hyvin ja kasvavat vauhdilla. Pentujen emällä Avalla oli vähän vaikeuksia suoliston kanssa, mutta niistäkin onneksi päästiin ja Avan maidontuotantokin palasi normaaliksi. Littoisissa siis kaikki hyvin :) Kuvia ja muita turinoita voi käydä tarkemmin lukemassa kasvattajan blogista täältä.

Myös Lappeenrannan suunnalta saatiin vihdoin odotettuja uutisia. Armi (Kinapak Jad Agate) synnytti 3.6. kolme kakaraa, joista ensimmäiset kaksi olivat narttuja ja kolmas uros. Kuvia näistä ei vielä minulla ole, mutta varmasti ajan kanssa Katri niitä minullekin viskaa.

Tänään käytiin Elviksen kanssa moikkaamassa Mahottoman pentueen yhtä ärvelöä, joka asuu tuossa Järvenpäässä meidän lähellä. Kovasti on Iines kasvanut sitten pentuaitaus-aikojen. Kivan näköinen tyttö sieltä pentumaisen ulkoasun takaa kuoriutuu. Vaikka kyseessä oli se pentueen hurjapää ja villi”varsa”, on käytöstavat kuitenkin jo inhimilliset. Reipas pentu on olematta kuitenkaan tyhmänrohkea. Aika suloinen pakkaus siis :)

Leikit isällä ja tyttärellä sujuivat todella hienosti. Isillä vaan kun on vähän taipumusta seksuaaliseen ajatteluun, piti mamman aika-ajoin olla muistuttamassa leikkitoverin olevan hänen oma tyttärensä.. Alla on muutama otos isän ja tyttären leikeistä.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response

  1. Löysin teidän kotisivut, kun googleti Elvistä nimeltä :) Onnea hurjasti Elvikselle hienosta työskentelystä eilisessä kokeessa. On se vaan hieno ja toimiva mies!! Rapsutuksia Elvikselle, ja toivottavasti törmätään vielä näissä tai muissakin merkeissä :)

    -Satu

Leave a Reply